Intervju na temo survival team building za revijo Glas gospodarstva

5. december 2017, Novice

Možnih je nešteto kombinacij same izvedbe. Imamo dva klasična scenarija na temo: Preživetje v naravi in Preživetje po katastrofi. Rdeča nit je rešitev izziva, ki si ga zadamo. In seveda gre za doživetje, ne za preživetje. Človeških meja na team buildingu ne preizkušamo.1. Za koga vse je primeren Survivor team building?
Survivor team building je primeren praktično za vsa podjetja in zaposlene, saj se z naročnikom vnaprej dogovorimo o stopnji težavnosti. Nekateri naročniki želijo več adrenalina, drugi želijo veliko novih znanj, nekateri pa so zelo umirjeni. Vendar pa moramo poudariti, da leta niso nobena omejitev.
 
2. Kako velike skupine so primerne?
Team building izvedemo za podjetja, ki imajo do 100 zaposlenih. Spodnje meje ni, za več kot 100 oseb, pa načeloma tudi ni težava, vendar je za vse treba poprej dogovoriti. Seveda si naročnik naroči tudi svoj ali naš catering na lokacijo.
 
3. Koliko časa traja?
LSS Team building traja od 3 ure do 48 ur. 
Vsekakor predlagamo, da si za tovrstne dogodke vzamemo dovolj časa.
 
4. Kakšni so vsi možni scenariji?
Možnih je nešteto kombinacij same izvedbe. Imamo dva klasična scenarija na temo: Preživetje v naravi in Preživetje po katastrofi. Rdeča nit je rešitev izziva, ki si ga zadamo. In seveda gre za doživetje, ne za preživetje. Človeških meja na team buildingu ne preizkušamo.
 
5. Katere so še pomembne informacije, ki bi jih podjetja morala vedeti, ko se odločajo za vaš team building?
Team building je namenjen povezovanju skupine posameznikov v delovno skupino, ki je lahko kos nalogam vodstva in cilju podjetja. Tim mora preživeti v poslovnem svetu in skupaj premagati ovire in izkoristiti priložnosti, ki se jim ponujajo. Preživetje v naravi temelji na enakih principih. Zaradi tega je Survival Team Building priljubljen in koristen za razvoj delovne skupine. 
 
 
6. Ali ga izvajate skozi vse leto?
Seveda, team buildinge izvajamo ga skozi vse leto. Slabega vremena za nas ni. Nismo iz sladkorja, bomo rekli. Fino je spoznati naravo v vseh letnih časih.
 
7. Bi radi še kaj dodali, kar vas nisem vprašala?

Team building - Vaja scenarija za preživetje skupine. Klasična skupinska komunikacija in odločanje, z mnogimi različicami. Deluje za različne starosti in namene, v zaprtih prostorih ali na prostem. Soglasje je težko doseči, vendar si postavimo cilj, da se vsi udeleženci vsaj delno strinjajo z vsako uvrstitvijo na njihovem končnem seznamu. Spodbujamo skupine, da dokončajo naloge brez uporabe taktike, kot so glasovanje, trgovanje ali podobno. Pazimo, da se udeleženci izogibajo konfliktom ali spremenijo svoje misli, da bi prišli do dogovora.
Več: Vse novice

Komentar

Kontakt

Ime in priimek(obvezno)
Email naslov(obvezno)
Telefonska številka(obvezno)
Sporočilo
Prepišite varnostno kodo s slike(obvezno)
* ob kliku na sliko se zgenerira nova koda
Varovanje zasebnosti
Obrazec bo poslal vaše vpisane podatke (ime, e-poštni naslov in telefonsko številko) na kontaktni naslov naše spletne strani. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Za druge namene vaših podatkov ne obdelujemo ter jih ne posredujemo tretjim osebam.
Potrjujem, da sem seznanjen/a s tem in dovolim pošiljanje.