Osnovni tečaji preživetja v naravi

23. november 2017, Laris Žurga, Novice

Osnovni tečaj preživetja v naravi, za osnovnošolce, bomo izvajali vsak mesec. Termine si boste lahko ogledali na naši spletni strani. Tečaji bodo potekali od petka zvečer, od 18h, pa do nedelje do 10h dopoldan.Osnovni tečaj preživetja v naravi, za osnovnošolce, bomo izvajali vsak mesec. Termine si boste lahko ogledali na naši spletni strani. Tečaji bodo potekali od petka zvečer, od 18h, pa do nedelje do 10h dopoldan.

Starši svoje otroke pripeljete na lokacijo in jih v nedeljo ob 10h, po svečani podelitvi diplom, tudi prevzamete.

Osnovni tečaj preživetja v naravi se izvaja enako kot za odrasle posameznike ali družine. V tem vikendu otroci 2x prespijo v apartmaju, na toplem seveda. Rdeča nit tečaja preživetja so prioritete, ki jih naj bi človek upošteval, če pride do najhujšega, se izgubimo ali pa pride do naravne katastrofe.

Spoznamo:

- pravila, kako ravnamo, če se izgubimo

- kaj je dobro imeti od opreme, če se odpravimo v naravo, na izlet ali večdnevno avanturo

- prioritete preživetja v naravi

- vrste bivakov ali zavetij

- vrste ognjev

- različne vrste bivakov

- kje najdemo in prečistimo vodo

- kako si spletemo vrv in naredimo lok

To je samo nekaj res pomembnih veščin in znanj, ki bi jih moral poznati vsak, že od malih nog. Meddrugim imajo otroci tudi prosto igro, vodene družabne igre, ki so povezane z našimi čutili in ne nazadnje tudi "pižama parti". Izvedemo tudi krajši nočni pohod z baklo, ki jo pred tem izdelamo iz naravnih materialov iz gozda. Predlagamo, da si ogledate naše posnetke in fotografije za boljšo predstavo, kako je vse skupaj videti.

Spremljajte nas! Ne bo vam žal.


Objavljeno v/na Šola preživetja Laris
Avtor: Laris Žurga
http://www.sola-prezivetja.si

Več: Vse novice

Komentar

Kontakt

Ime in priimek(obvezno)
Email naslov(obvezno)
Telefonska številka(obvezno)
Sporočilo
Prepišite varnostno kodo s slike(obvezno)
* ob kliku na sliko se zgenerira nova koda
Varovanje zasebnosti
Obrazec bo poslal vaše vpisane podatke (ime, e-poštni naslov in telefonsko številko) na kontaktni naslov naše spletne strani. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Za druge namene vaših podatkov ne obdelujemo ter jih ne posredujemo tretjim osebam.
Potrjujem, da sem seznanjen/a s tem in dovolim pošiljanje.